GUF - God Underholdende Folkemusik

Michael McGoldrick, John McCusker og John Doyle - den keltiske folkemusiks legendariske triumvirat af musikalske legekammerater - mødtes første gang, da de var teenagere, og har kendt hinanden i et kvart århundrede. Deres triosamarbejde voksede ud af BBCs årlige Transatlantic Sessions, hvor de alle er faste bestanddele, og de har nu turneret som trio i godt 10 år - selvom det sommetider kan være svært at få tre så travle musikeres kalendere til at gå op!


Mike McGoldrick (fløjte, Uileann pipes, bodhran, clarinet, congas) er en tidligere BBC Radio 2 Folk Award-vinder, medstifter af Lúnasa og Flook, nuværende medlem af Capercaillie, og har desuden spillet med prominente navne som Mark Knopfler, Eddi Reader og John Cale.

BBC Radio 2 Folk Award-vinderen John McCusker (violin, fløjte, harmonium) fik sit gennembrud som efterfølger til Brian McNeill i The Battlefield Band og har siden spillet med bl.a. Mark Knopfler og Bob Dylan. John har desuden for nylig produceret albummer for Eddi Reader, Heidi Talbot (som han er gift med) samt Kris Drever.

John Doyle er en af de fremmeste irske folkguitarister, en dygtig sanger, medstifter af den irsk-amerikanske gruppe Solas, tidligere kapelmester for Joan Baez, fast bestanddel af Mary Chapin Carpenters akustiske trio og meget mere. Han har også tidligere været på soloturné i Danmark.


De hæver hver især niveauet i alle de konstellationer, de medvirker i, men når de tre går på scenen sammen som trio, så slipper de for alvor deres musikalske legelyst fri og folder sig ud i et uhæmmet musikalsk triumftog. Ofte går de på scenen uden en egentlig sætliste, bare for at holde energien og friskheden i deres optræden - "It’s about flying by the seat of your pants, about playing from the heart, about not over-thinking things", som John siger.

 

I 2012 udgave de et livealbum, og i 2018 tog de sig langt om længe sammen til at indspille deres hidtil eneste studioalbum, The Wishing Tree.


https://youtu.be/PbUM8mn0_Hk

https://folking.com/mcgoldrick-mccusker-doyle-live-vertical-records/


Torsdag d. 10. Marts 2022 kl. 20.00 på Kulturøen i Middelfart

I samarbejde med Middelfart Bibliotek


McGoldrich, McCusker, Doyle

Billetsalgsadministrator:

Mariane Jørgensen tlf.: 30 28 89 80

Billetpriser:


Almindelig:

kr. 150,00

Medlemmer:

kr. 100,00

Børn:

kr. 50,00

Køb billetter