GUF - God Underholdende Folkemusik

Torsdag den 20. Maj 2021 kl. 20.00 på Kulturøen i Middelfart

I samarbejde med Middelfart Bibliotek

Mirja Klippel og Alex Jønsson

Prisvindende sangskriver albumdebuterer med nerve og nærvær

 

Den 19. oktober er finsk-fødte Mirja Klippel, der i 2016 vandt en Danish Music Awards Folk i kategorien ”Årets Sangskriver”, endelig klar med sit første fuldlængde album, River of Silver. De ni sange udfolder sig i et intimt, poetisk og nedtonet rum, hvor det tætte samspil med den musikalske partner, guitaristen Alex Jønsson, er essentielt for albummets lyd og live-feeling.

 

Og lige netop lyden og nærværet er prioriteret højt på River of Silver. Fokus er på nuancerne, sangenes kerne og det lydbillede, som er så vigtigt for Mirja Klippel. Et lydbillede, der omfavner lytteren med lige dele styrke og skrøbelighed, hvor fortællinger med afsæt i det nære og personlige trækker linjer, ikke bare til den omliggende verdens sociale uretfærdighed og snærende bånd, men også til håbet om en bedre fremtid.  

 

På albummet tager Mirja Klippel flere chancer end tidligere. Hun presser vokalen til kanten og eksperimenterer blandt andet med et for hende nyt instrument: En waldzither, der med sine fire dobbeltstrenge blander en mandolin og en mandola. Alt understøttes af Alex Jønssons vokal og sjælesøgende elektriske guitar.         

 

Melodierne og arrangementerne fremmaner billeder af golde landskaber, sne, is og udtørrede søer og skaber en åben scene for Mirja Klippels historier og iagttagelser. Singlen ”Yellow Shades” er albummets håbefulde hjørnesten, hvor hun kigger mod yngre generationer i håb om, at de smider den tyngende bagage, mennesker stadig tvinges til at bære. ”Superior”, der portrætterer et menneske med reel magt, som angstfuldt forsøger at tilrane sig mere magt, sender et penetrerende blik mod verdens uligheder mellem rig og fattig, elite og minoritet, mennesker med magt og mennesker uden. Men karakteristisk for Mirja Klippels sjældent entydige greb om sangskrivningen, så nærer hun en oprigtig empati selv for de mennesker, hun retter sin kritik imod.

 

”Min EP Lift Your Lion handlede om at vokse op og finde sin plads i verden. River of Silver går et skridt længere. For mig handler det at skrive musik essentielt om at gro som menneske. Det er som en bevægelse indefra og ud, hvor du ved at konfrontere dig selv med din indre verden, udvider din horisont,” siger Mirja Klippel.  

 

Albummet River of Silver, der er optaget i The Village Recording i Vanløse, udkommer den 19. oktober på CD, digitalt og som 12” LP.

 

Label: Stargazer Records (GSA), Eclipse Music (FI) og Mirja  Klippel (DK). Cover og PR-fotos: Kim Wendt.

 

Fakta: Mirja Klippel er født 1987 i Finland, men nu bosat i København. Kåret som ’Årets Sangskriver’ ved Danish Music Awards Folk i 2016. Uddannet bl.a. på Sibelius Academy i Helsinki, Högskolan för scen och musik i Göteborg, og Rytmisk Musikkonservatorium i København.

 

Tour: I forlængelse af River of Silver tager Mirja Klippel på en omfattende turné i Danmark, Finland, Tyskland og Rusland. Se datoer på https://www.mirjaklippel.com  

 

Diskografi: Lift Your Lion (EP 2016), River of Silver (album 2018)

 

Web: https://www.mirjaklippel.com | https://www.facebook.com/mirjaklippel/  

 

Kontakt: mail@mirjaklippel.com | Telefon: (+45) 53 77 58 11


Gratis adgang


Billetter SKAL reserveres

Reservér billetter senere

Billetsalgsadministrator:

Mariane Jørgensen tlf.: 30 28 89 80