GUF - God Underholdende Folkemusik


Torsdag d. 9. Maj 2019 kl. 20.00 på Kulturøen i Middelfart


Laursen


" Fra uventet kant lander der d. 1 juni et af årets mest lovende debutalbums, når eksil-nordjyden Laursen udkommer på Deluxe Records. På Nutidslevn serverer han med sit band en forrygende og vedkommende folkplade om en af sin egen generations store fortællinger - når provinsen møder storbyen. Med sange som “Bonderøv i Hipsterklær”, “Langt Væk Herfra”og “Den Danske Sang” skriver Laursen sig ind i en stærk dansk sangskriver-tradition med sin autentiske og satiriske lyrik og en original stemme med betragtninger fra vores samtid, som brænder sig fast i bevidstheden.
 
Sangskriver og forsanger, Andreas Laursen, som oprindeligt kommer fra Aalborg fortæller:
 
”Nutidslevn er en klassisk fortælling i en moderne kontekst. Historien om en ung mand, der kommer til storbyen, hvor drømmene og illusionerne møder virkeligheden samtidig med, at nationen og samfundet også ændrer sig omkring ham. Stilen er konkret, detaljerne har forrang og historierne stammer fra den virkelige verden.”
 
Med Nutidslevn genrejses den politisk engagerede og socialt indignerede popmusik, når Laursen spidder velfærdstaten, danskerne og hverdagen i et kærligt greb, hvor det er svært ikke at blive ramt. Så hvis du nogensinde har solgt din sjæl til et storrumskontor eller prøvet at hanke lidt op i dig selv uden held, hvis du har undret dig over, hvorfor man ikke længere kan få pommes fritter i en idrætshal, og hvorfor de danske breve må levere sig selv, eller hvordan det i øvrigt kan være, at Skattefar ikke længere forsørger Moder Jord - så kan du roligt lytte med på Laursen.
 
Sangene på Nutidslevn er skrevet i kølvandet på to længere ophold i udlandet, efter Andreas Laursen havde forladt en kontorstilling, som langsomt havde kvalt hans lyst til at spille musik. Rejserne satte hans liv i perspektiv, og han genfandt sin kreativitet. Siden har Laursens musik over det seneste års tid bl.a. gjort sig bemærket på Tønder Festivals campingscene, Strib Vinterfestival og på flere af Københavns mindre spillesteder.
 
Nutidslevn er indspillet i et tæt samarbejde med Andreas Laursens far, som er tidligere lydtekniker på DR, og et væld af lokale nordjyske musikere, som har tilført pladen stor autencitet og nerve i god kontrast til pladens storby-tematik." 


Billetpriser:


Gratis     

Billetter SKAL reserveres   


Reservér billetter her